Grootgroener

Groeiverbeteraar

BioGain® biostimulator
BioGain® biostimulator bevordert het herstel van gewassen die zijn aangetast. De groeiverbeteraar kan tegelijk met de toepassing van nematoden in één handeling worden aangebracht.

BioGain® is een uniek, droog, in water oplosbaar product. Het bestaat uit een combinatie van humuszuren, zeewierextract, suikers, vitaminen, aminozuren en nuttige bacteriën. De wortelgroei van planten wordt gestimuleerd door een verbeterde opname van water en voedingsstoffen. Wortelbeschadigingen herstellen sneller. Wanneer BioGain® biostimulator in één behandeling samen met nematoden wordt toegepast, doden de nematoden de schadelijke larven, terwijl BioGain® de stimuleert. Zo herstelt het gewas sneller van de schade die de larven hebben aangericht.

Humuszuren:
Humuszuren hebben een hoge concentratie auxine. Auxine stimuleert de vorming van antioxidanten die de plantengroei onder stressomstandigheden bevorderen. Humuszuren verhogen de doorlatendheid van celwanden in de wortels. Zo worden voedingsstoffen sneller en gemakkelijker opgenomen.

Nuttige bacteriën:
BioGain® bevat zes verschillende bacteriesoorten, namelijk Bacilus subtilus, B. licheniformis, B. amyloliquefaciens, B. pumilus, B. megaterium en Paenibacillus polymyxa. Dit complex van bacteriën bevordert de afbraak van organische stof. Bovendien komen er voor de plant extra voedingsstoffen vrij. Stikstof uit de lucht wordt gebonden en geschikt gemaakt voor plantopname.

BioGain® helpt tegen ziekteverwekkende schimmels. Concurrentie om ruimte en de vorming van antibiotische stoffen helpen schimmelgroei te onderdrukken.

Zeewier:
Zeewier bevat hoge concentraties cytokinine. Deze stof komt van nature in plantenwortels voor en bevordert de ontwikkeling van zijscheuten en het herstel van beschadigingen.

Vitamine K en B-complex:
Door blad- en wortelschade vermindert de natuurlijke aanmaak van vitamines die de ontwikkeling en groei van planten bevorderen. Extra vitamines in BioGain® stimuleren het herstel van wortelschade.

Samenstelling BioGain®
Humuszuren 42,5%
Zeewierextract 32,5%
Suikers, vitamines, aminozuren, nuttige bacteriën 20,0%
Bufferstoffen 5,0%
Nuttige bacteriën 180.109CFU/lb

Dosering:
- Gewasbespuiting: 10 BioGain® WSP®/ha, oplossen in minimaal 375l water/ha
- Bodeminjectie: 1 BioGain® WSP®/100l water
- 1WSP=℮450g